sâmbătă, 24 august 2013

3 Marsul cel lung de Stephen King

Titlu: Marșul cel lung
Autor: Richard Bachman (Stephen King)
Editura: Lucman
Număr de pagini: 332
Anul apariției: 2004

"O cufundare literară în abis, o reflecție asupra încrederii, prieteniei și curajului într-un context al violenței și al unor ierarhii valorice stranii. Un coșmar pe muchia de cuțit a groazei și nebuniei."
Dallas Morning News
"Stephen King: cel mai bun dintre scriitorii de horror și cel mai serios explorator al acestui stil, de la Edgar Allan Peo încoace. Un tur de forță impresionant. A-l citi e o mare încântare. Chintesența romancierului american. "
Atlanta Journal Constitution
Marșul cel lung este foarte generos.. dacă ești norocos vei primi o sumă fabuloasă de bani și o dorință la alegere îți va fi îndeplinită! Toți băieții sunt invitați să participe, dar nu înainte de a da un mic test, fie că au o idee clară despre ce înseamnă acest marș, fie că sunt de părere că e o farsă.
Toți cei 100 mărșăluitori pornesc din Maine și se îndreaptă spre Boston, iar aceștia trebuie să respecte anumite reguli: 
- nu trebuie să scazi sub viteza de 5 mile pe oră
- în loc de mâncare primești pastile și nu ai voie să primești mâncare odată cu începerea marșului
- nu trebuie să te oprești mai mult de 30 secunde
- se primesc avertismente pentru încălcarea regulilor
- dacă ai peste 3 avertismente ești.. eliminat
- dacă trece o oră și nu mai primești niciun avertisment scapi de unul 
Tot marșul în sine este ca un joc (acest lucru mi-a adus aminte de câteva secvențe din Jocurile Foamei), oamenii pariază pe anumite numere și primesc la final bani dacă acela a fost numărul câștigător. Pe mai mult de jumătate din distanța parcursă mulțimea este prezentă, însă rudele participanților au prioritate.
Astfel mai mult de 100 de băieți (există și rezerve) participă la Marșul cel lung, 99 dintre ei primindu-și biletul de ieșire, fiind împușcați dacă au prea multe avertismente. Într-un fel, Marșul cel lung este un bilet spre moarte, fiindcă pe lângă condiție fizică, îți trebuie o voință și o înțelepciune nemaiîntâlnită.

Marșul este prezentat din prisma unui băiat modest, Garraty, care n-avea o strategie și nici o certitudine că va ajunge măcar în primii 50. Astfel sunt prezentate toate poveștile pe care le spun mărșăluitorii, fiecare având o tipologie diferită, de la Barkovitch, cel care susținea că va dansa pe mormintele tuturor, până la Stebbins, care era mereu ultimul și nu ceda ușor. La final recunoaște că este fiul maiorului și că a intrat în marș doar ca să stabilească un record de distanță. 

"Avertismentele răsunau sporadic. Mulțimea aclama monoton. Garraty se întrebă cum ar fi fost să stai întins în cea mai absolută tăcere, o tăcere de bibliotecă prăfuită, și să visezi visuri eterne, fără gânduri, sub pleoapele lipite, purtând veșnic costumul de duminică. Să nu-ți faci griji din motive sau bani, succes, teamă, bucurie, suferință, tristețe, sx sau iubire. Absolut nici o grijă. Să nu ai tată, mamă, prietenă, iubită. Morții sunt orfani. Nu au altă tovărășie înafară de tăcerea moale ca aripa unui fluture. Sfârșitul agoniei mișcării, al lungului coșmar al mersului pe drum. Trupul în seninătate, nemișcare și pace. Bezna perfectă a morții."  

Lupta finală s-a finalizat între Stebbins și Garraty, însă Stebbins renunță într-un mod simplu, și anume se așează pe asfalt și așteaptă să fie împușcat. Câștigătorul nici măcar nu-și dă seama că a învins, continuând drumul din cauza nebuniei cu care mulți s-au confruntat. 

3,5/5
Înainte de a publica primul său roman, Carrie, Stephen King a publicat 5 romane sub un alt nume, acesta fiind Richard Bachman. Acestea sunt: Rage, The long walk, Roadwork, The running man și Thinner. Toate aceste romane sunt scrise de Stephen King pe timpul când acesta era la facultate. 
Fiindcă autorul nu a primit feedback-uri pozitive pe moment, a decis să își creeze un pseudonim, însă marele autor din spatele acestuia a fost descoperit la scurt timp. 
(*pentru mai multe informații despre Stephen King vizitează una dintre recenziile de aici: Shining sau Casa întunericului*)


vineri, 16 august 2013

2 Avem aici muzica buna :D !


Ascultatori de rock/indie/alernative, avem o trupa buna la orizont!

Au inceput sa sara scantei primavara asta, cand i-am auzit intr-un garaj din oras. Inainte erau intr-o alta formula, aveau alt solist, insa si atunci si acum canta la fel de bine.
Acum scanteile au sarit prin toata tara, tipii au cantat si la Peninsula, au colindat Bucurestiul si i-au incantat si pe cei din Iasi, iar pana acum au aproximativ 2,000 fani pe Facebook.
THE KRYPTONITE SPARKS, pe scurt TKS, promit multe! Mai au putine voturi si apar pe Radio Guerrilla, vor sa cante cu Robin and the Backstabbers, dar cel mai important - sa arunce scantei in inimile tuturor tinerilor.
Pana acum au scos un EP, care contine 5 piese, printre care si Scantei si (preferata mea) In Vis. Vreti si voi sa ascultati albumul? Intrati pe bandcamp-ul lor: www.thekryptonitesparks.bandcamp.com
Mai mult, daca va place, puteti sa-l downloadati gratis (bine, daca va place si mai mult ii puteti ajuta si cu cate ceva, dar mie mi se pare foarte ok ca-l poti lua gratis).
I-am ascultat destul de mult saptamana trecuta si a inceput sa-mi para rau ca n-am fost prin imprejurimi cand au avut cele doua concerte in oras. Sper ca vor mai fi! :)
Azi am primit cateva "bunatati" de la ei, un CD cu albumul, un tricou si altele. Iei! La fel, daca vreti si voi ceva de genul si nu sunteti din Botosani puteti sa vorbiti cu ei si primiti pachetul prin curier.

O melodie draguta care nu e pe album e Mi-e Lene, si o puteti asculta mai jos:


Imprastiati si voi scantei daca va place!

O zi faina :D!

joi, 8 august 2013

4 Seria FALLEN în format .mobi - CONCURS!


Participă la acest concurs și poți câștiga toate cele trei volume ale seriei Fallen de Lauren Kate publicate până acum în țara noastră! Acestea sunt - Damnare, Rătăcire și Pasiune.

Vor fi trei norocoși care vor primi cărțile pe email. Aceștia vor fi aleși cu ajutorul site-ului random.org.
Tot ce trebuie să faci este să urmărești blogul, să dai share la concurs pe blogul tău/facebook/twitter și să scrii un comentariu în care să răspunzi la următoarele:
1.Care e blogul tău?
2.Care e cartea ta preferată?
3.De cât timp urmărești blogul Dependenta de ciocolată?

Nu există o limită inferioară de participanți!

Data desfășurării concursului 8 august-13 august!

miercuri, 7 august 2013

1 E usor sa te iubesc de Tammara Webber

Titlu: E ușor să te iubesc
Autor: Tammara Webber
Editura: Epica
Număr de pagini: 350
Anul apariției: 2013

El o urmăreşte, dar nu face cunoştinţă cu ea până când, odată, într-o întâlnire neaşteptată, el devine salvatorul ei. Atracţia dintre ei e incontestabilă. 
Totuşi trecutul, pe care el s-a străduit atât de mult să-l depăşească, şi viitorul, în care ea-şi pune atât de mari speranţe, ameninţă să-i despartă. 
Numai împreună ar putea să lupte cu durerea şi vinovăţia, să înfrunte adevărul şi să găsească neașteptata putere a dragostei.
Deși nu sunt o împătimită a genului romance, m-am decis totuși să încerc această carte și sincer n-am rămas dezamăgită. Te face să treci printr-o grămadă de stări și să te pui în pielea personajelor.. iar uneori, fără să vrei, citești printre rânduri ca să vezi ce se întâmplă. O carte perfectă pentru o zi călduroasă de vară :). 

Jackie, o studentă în anul II primește o veste proastă de la prietenul ei Kennedy, care e de părere că ei doi trebuie să se despartă, deoarece acesta își dorește relații și cu alte fete. Astfel și-a dat seama că a fost cam naivă fiindcă a acceptat să meargă la aceeași facultate cu el, să-l urmeze peste tot, să se lege așa de tare de el. Și-a dat seama cât de singură era, exceptând-o pe colega ei de cameră, Erin. S-a decis să rupă orice legătură și orice lucru ce îi aduce aminte de el, așa că a scăpat de poreclă în favoarea prenumelui, Jacqueline.
După câteva săptâmâni în care a lipsit de la cursuri ca să-l evite, a decis să meargă la o petrecere. N-o putea găsi pe Erin și din moment ce era șoferul de serviciu s-a decis să se ducă la cămin singură. Însă înainte de a porni mașina era să fie folosită într-un mod neplăcut de Buck, un prieten de-a lui Kennedy. A fost salvată însă de (atenție, fetelor) un tip misterios, cu ochi albaștri și păr relativ lung, cu o grămadă de tatuaje, posesor de Harley. 
Și din acest moment începem să aflăm mai multe despre acest tip, Lucas. Un artist plastic destul de bun, neinteresat de ora de economie (pe care cei doi o aveau împreună), angajat la Starbucks, mecanicul campusului și instructor. 
Din cauza celor două săptămâni  fără școală, Jacqueline a trebuit să recupereze și să ia o notă în plus la econimie. Profesorul i-a recomandat un preparator, Landon, care ținea și seminare. Au început să-și trimită email-uri și ne dăm seama ce diferiți sunt Landon de Lucas. Să nu lăsați cartea din mână acum, temându-vă că va exista din nou un triunghi amoros și în această carte. Rămânem doar la un segment :). 
Eu am intuit oarecum că sunt aceeași persoană și presupunerea mi s-a adeverit. Însă acum relația celor doi devine mai grea deoarece preparatorii n-au voie să aibă orice tip de relație cu studenții. Relația lor s-a sfârșit pentru o perioadă scurtă, dar și-au revenit, Jacqueline întorcându-și cărțile pe față. 
Ajung să se cunoască mai bine unul pe celălalt, iar Jacqueline face un lucru prostesc, ea caută informații pe internet despre mama lui Landon/Lucas, apoi îi cere mai multe detalii profesorului de economie. Recunoaște toate acestea, iar Lucas se enervează și o lasă să plece. Afară o aștepta Buck, care avea, se pare, aceleași planuri. După o luptă mai intensă ca precedenta, Lucas o salvează din nou și o găzduiește în apartamentul său până a doua zi.
La sfârșitul anului, Jacqueline se decide să se mute la o facultate de muzică, unde voia defapt să înceapă facultatea. Începe astfel să-i fie teamă să nu-l piardă pe Lucas, care e în căutare de un loc de muncă stabil.
Sfârșitul este puțin cam.. previzibil. Lucas îi mărturisește că și-a găsit un loc de muncă aproape de facultatea ei, așa că distanța nu va fi o problemă.
4/5
Tammara Webber este autoarea romanului E ușor să te iubesc, bestseller New York Times și Amazon, și a seriei Between the lines. Cititul a fost una dintre primele sale iubiri, căreia scrisul i-a urmat curând. La liceu, a scris poezii romantice triste și jumătate din primul ei roman (pe care l-a distrus din greșeală). Înainte de a se dedica în exclusivitate scrisului, a fost o vreme consilier educațional pentru studenții din anul înatâi. Este o romantică optimistă, care adoră romanele cu final fericit, pentru că sunt destule nefericiri în viața de zi cu zi. Tammara locuiește în Texas, cu soțul ei și cu prea multe pisici.