joi, 31 octombrie 2013

1 Câștigătorul concursului de Halloween!


 Mai întâi de toate vreau să vă urez Happy Halloween și vreau să vă mulțumesc multmult fiindcă ați participat la concursul meu, având în vedere că au fost muulte altele și poate cu premii mai tentante. Însă voi reveni cu alte concursuri cât mai curând! Stați pe aproape :).


Așa cum am spus, random.org va alege câștigătorul. 16 persoane s-au înscris, și anume..
1. Sandy
2. Furelise
3. Bia H
4. Bumbaru Daniel
5. Alexa
6. Andreea Ilie
7. Nastya Paun
8. Claudia Culbece
9. Andreea
10. Miss Ely
11. YuLiAnDrEeA
12. Nicolle
13. Andreaa D
14. Blu Baby
15. Eny eNy
16. Vlad Nicoleta

Câștigătorul este...
=>3
Felicitări, Bia H!!!
Ai câștigat volumul O petrecere de Halloween de Agatha Christie! Îți mulțumesc mult pentru participare și îți doresc lectură plăcută! Te rog să mă contactezi pe Gmail (oana.moraru1) și să-mi trimiți câteva date ca să-ți trimit coletul prin poștă. Happy Halloween!

Ceilalți.. stați pe aproape, tocmai mă gândesc la o vrajă pentru următorul concurs, iar norocul să fie de partea voastră!

duminică, 27 octombrie 2013

0 Harry Potter și Piatra Filozofală de J.K.Rowling




Titlu: Harry Potter și Piatra Filozofală
Autor: Joanne "Jo" Rowling
Editura: Egmont 
Număr de pagini: 237 (în ultima ediție)
Anul apariției: 1997
Prima carte din celebra serie care îl are ca personaj central pe Harry Potter, un băiețel obișnuit (cel puțin așa credea el) până la unsprezece ani, când a primit o invitație la Hogwarts, școala de Magie, Farmece și Vrăjitorii. Acolo trimite și scrisori cu.. bufnița, se luptă într-un duel aproape mortal și învață să joace vâjhaț.
Atenție! Această recenzie conține spoilere!
Îmi doresc de cinci ani să citesc această serie și mă bucur că am evitat să văd filmul până acum.. altfel cartea și-ar fi pierdut din magie. Și că tot vorbeam de magie, această carte este un portal către o lume fabuloasă, unde răul poate apărea la tot pasul dar, în care, nu ești singur. La Hogwarts se întâlnesc toți cei talentați cu scopul de a-și aprofunda cunoștințele, aceștia provenind din familii de vrăjitori sau din familii de Încuiați. Dintr-o astfel de familie provine și Harry Potter, ai cărui părinți care erau vrăjitori au murit uciși de Voldemort. Până la vârsta de 11 ani a trebuit să locuiască împreună cu familia mătușii sale, o familie care putea fi caracterizată doar printr-un singur cuvânt: snobism. Într-un fel, rolul concepțiilor acestor oameni despre magie este un fel de a ne trimite și pe noi în lumea lucrurilor ieșite din comun, fiindcă societatea noastră e cam Încuiată.. Din carte apare o ființă himerică (,) care iese dintre pagini și, fie că vrem sau nu, ne ia și pe noi împreună cu Harry Potter la Hogwarts, cel mai minunat loc de pe planetă.  
Din momentul în care Harry ajunge la renumita școală de magie, vă pot spune că veți fi atât de atrași de acțiunea acestui roman, încât nu mai puteți lăsa cartea din mână. Eu am savurat cartea asta până la ultimul cuvințel și vorbesc serios. 
Aici face o grămadă de lucruri nemaiauzite printre cei încuiați, joacă vâjhaț, învață să facă magii și este supus la mai multe provocări foarte periculoase. Fiindcă Harry era foarte bun la zburatul pe mătura intră în echipa de vâjhaț a Cercetașilor și îi învinge pe Viperini și Astropufi, prinzând cea mai importantă minge, hoțoaica de aur.
Pe lângă vâjhaț și învățat, acesta le-a demonstrat tuturor că nu trebuie să fie cunoscut doar fiindcă poartă numele Potter, ci și pentru curajul său accentuând această calitate prin apărarea piatrei filozofale. Făcând cercetări, l-a bănuit pe profesorul Plesneală că vrea să fure acea piatră cu care puteai să fi nemuritor și să transformi orice în aur..însă s-a înșelat! Trecând împreună cu Hermione și Ron de toate obstacolele până la piatră, îl obervă pe profesorul Neville încercând să sustragă obiectul valoros din oglinda lui Erised. Însă nu era profesorul cel care a vrut să fure piatra, ci Voldemort care a găsit un alt corp care să-i îndeplinească toate dorințele.
Oglinda i-a dat piatra lui Harry, iar acesta a fost salvat de Voldemort la momentul potrivit de către Dumbledore, coordonatorul școlii de magie. 
Povestea a avut un final fericit, personaje complexe, o acțiune ieșită cu totul din comun așa că pot afirma din toate punctele de vedere că această carte a fost una foarte bună și a meritat fiecare bănuț!
5/5
Joanne „Jo” Rowling  (n. 31 iulie 1965, Yate, Gloucestershire, Anglia), cunoscută ca J. K. Rowling, este o autoare britanică, cunoscută mai ales pentru scrierea romanelor de fantezie Harry Potter. Ideea i-a venit într-o călătorie cu trenul de la Manchester la Londra în 1990. Cărțile Harry Potter au atras atenția întregii lumi, câștigând mai multe premii și vânzându-se în mai mult de 400 de milioane de exemplare. Aceste cărți au fost ecranizate în opt filme, la care Rowling a aprobat scenariile, iar în penultimul film a deținut controlul creativității.
(sursa: Wikipedia)

vineri, 25 octombrie 2013

9 5 chestii enervante în clasa a zecea


1. Atunci când ai o grămadă de cărți plictisitoare de citit (toate obligatorii fiindcă sunt pentru BAC)
Îți iei o grămadă de cărți sperând că le vei citi imediat ce vei ajunge acasă, și când ajungi îți aduci aminte că ai de citit Ion până luni și trebuie să-i dai bătăi. Și uite așa se strâng zeci de cărți care sunt pe lista de așteptare.. Termini Ion, citești două pagini din Salem's Lot, dar STAI, ai de citit Enigma Otiliei. Cum să nu? 
Nimănui nu cred că-i tihnește să citească două cărți simultan, mai ales că atunci când fac asta (și nu o fac prea des) uit complet de una și după mă enervează că trebuie să o încep din nou. Cartea care e acum pe stop e Bună seara, Melania de Rodica Ojog Brașoveanu (știu că sună ciudat *shameonme*). 
Iar după ce prinzi o pauză și ai timp să citești.. intri într-un reading slump. Foarte frumos, nu? 

2. Atunci când ai de dat 98745 teste pe săptămână și ești extrem de stresat și obosit
Cel puțin pentru mine e o minune dacă am timp să dorm o oră, sau chiar să stau puțin în pat. Fiind stresată în timpul școlii mânânc ceva mai mult iar după se vede. Nu că m-ar interesa, dar am unele momente când mă simt așa de plină încât nu mai pot să mă mișc. 
Aș putea să menționez și faptul că geniala mea profă de mate dă numai teste surpriză (care ar trebui în mod normal să fie din lecția de zi și să fie mai ușoare) în care găsești maxim 3 exerciții și nu din alea din care avem în temă ci doar chichițe sau chestii la prima vedere de care n-avem habar. Dacă iei 5 ești tare! Ce pot să mai spun, o iubesc!

3. Chimia se transformă în mod miraculos în chineză, iar fizica ia locul chimiei
"Vai, dar chimia organică e ușoară fiindcă începi de la zero."
Și uite că nu e. Primele lecții sunt relativ ușoare, dar după intri în belea și nu mai înțelegi nimic. Nici măcar nu înțeleg de ce mă freacă atât cu chimia două ore într-o săptămână când nu sunt la acel profil. Credeți-mă, e groaznic. 

4. Dragostea plutește, băieții se gândesc doar la boboace
"Moamă, ai văzut-o pe aia din 9C? Știi cum o cheamă? E bunoacă!"
Nu știu de ce în generația asta nouă sunt o grămadă de fițoase care și pe vremea asta poartă fustă (chiar dacă e foarte frig o fac ca să atragă privirile băieților). Pe holuri ai început să auzi numai tocuri, iar în pauza mare baia e plină de botoase care se machiază. Holurile s-au transformat în podiumuri iar ghiozdanul geanta în trusă de machiaje. Fascinant!

5. Materiile desen și religie încă sunt în orar
Sunt de părere că aceste materii sunt necesare în clasele 1-4 și 5-8 deoarece te ajută oarecum să te decizi ce vei face mai departe (dacă vei face un liceu de artă) sau chestii pe care cică trebuie să le știi (care-s nuștiucare sfinți blahblah). Dar în clasa a 10a? Cred că mi-am făcut o vagă părere despre ce o să mă fac mai departe, așa că nu mai am nevoie de materiile astea. Dar nu e totul cum vrem noi..
(La desen am o profesoară enervantă care are mari pretenții de la noi și e mare credincioasă.. "apreciez munca, nu talentul așa cum spunea și sfântul Petru" - mă gândesc că ar trebui să taie ora de religie..)

Așadar, vă pot avertiza.. clasa a zecea nu-i prea frumoasă (până acum).

duminică, 20 octombrie 2013

4 O păpușă sau alta de Sophie Hannah



Titlu: O păpușă sau alta
Autor: Sophie Hannah
Editura: Nemira (seria Suspans)
Număr de pagini: 501
Anul apariției: 2011
A fost plecată pentru doar două ore. 
Soţul ei, David, urma să aibă grijă de fiica lor de numai două săptămâni. Însă în clipa în care Alice Fancourt intră în camera copilului se dezlănţuie teribilul coşmar, fiindcă Alice susţine cu toată fiinţa că bebeluşul din leagăn nu este fiica ei, Florence.
Un thriller spectaculos. Am rămas cu gândul la el zile în şir, iar acesta este, de regulă, un semn cât se poate de bun.“ - Guardian 
Suspans de cea mai înaltă calitate.“ - Literary Review 
Sophie Hannah păşeşte pe terenul minat al emoţiilor cu o graţie de neegalat.“ - Times Education Supplement
(Nu vă lăsați amăgiți după copertă, chiar dacă aceasta nu prea reflectă cele întâmplate în carte. Filmul Hide and Seek, pe care l-am vizionat cu aproximativ un an în urmă, are același poster și sunt și câteva nume comune. Dar sunt cu totul diferite!)

Dacă nu aș fi citit ultimele 100 de pagini, n-aș fi spus că această carte a fost peste așteptările mele. O păpușa sau alta este un thriller psihologic cu nuanțe de roman polițist care te face să nu lași cartea din mână prea ușor. În cele (aproximativ) 400 de pagini, am citit niște minciuni pe care până și protagonista le făcea să pară atât de.. adevărate. Nici nu m-am gândit ce scop are acest joc, dar e important că în final.. i-a reușit.

Short Story: Alice Francourt crede că soacra sa, Vivienne Francourt, a omorât-o pe fosta nevastă a soțului său, David, pentru a reuși să îl ia pe nepotul ei sub aripa sa, tratându-l ca pe un obiect. Atunci femeia a reușit să scape fiindcă a dat vina pe un criminal, punând fire de păr de-al său peste trupul victimei. 
Pentru ca Vivienne să nu se răzbune pe ea în mod direct, Alice pleacă pentru două ore la un club de sănătate, iar când se întoarce susține că fiica lor de doar câteva zile a fost înlocuită cu alt copil care semăna foarte bine cu ea. Joacă acest teatru implicând și poliția, în frunte cu Simon Waterhouse, până când nu mai poate suporta comportamentul soțului ei care se dovedește a fi un monstru. Așa că fuge împreună cu bebelușul la o prietenă bună, ascunzându-se acolo timp de câteva zile. Decide după să-și termine planul, și anume să o dea în vileag pe Vivienne, și se duce la clubul de sănătate, îi caută în dulap celei vinovate și îi găsește poșeta fostei soții ale lui David. Este prinsă și aproape că este sufocată de soacra sa, însă poliția intervine la momentul oportun. 

Caracterul misterios este dat și de către împleticirea planurilor narative - unul fiind povestea descrisă din prisma lui Alice, iar alta din prisma poliției care investighează cazul. La început, acestea coincid din punctul de vedere a perspectivei asupra celor întâmplate, însă după  începem să ne punem semne de întrebare.
Așadar, pot afirma că finalul acestui roman este un mare plus, deoarece mi-a răspuns la toate întrebările și personal m-a surprins profund (așa de tare încât am luat în considerare meseria de criminalist).
Așadar, recomand acest roman amatorilor de cărți polițiste și nu numai. Lectură plăcută! :)
5/5
Sophie Hannah s-a născut în 1971 în Manchester. Între 1997 și 1999 a studiat la Trinity College, Cambridge, iar în perioada 1999-2000 la Wolfson College, Oxford. Este autoarea a cinci thrillere psihologice - Little face(O păpușă sau alta), Hurting Distace, The Point Of Rescue și The Other Half Lives care devin bestseller-uri imediat după publicare. Autoarea a publicat și cinci volume de poezii, studiate în prezent în învățământul superior în Marea Britanie. În prezent, Sophie Hannah trăiește în Cambridge, împreună cu soțul și cei doi copii. 


sâmbătă, 19 octombrie 2013

2 Seria Harry Potter împreună cu Libertatea

Începând cu 24 octombrie, Libertatea ne oferă seria Harry Potter, fiecare volum costând 20 lei. În loc de (aproximativ) 250-300 lei putem cheltui doar 140. Deal?

1. “Harry Potter şi piatra filozofală” – 24 octombrie 
2. “Harry Potter şi camera secretelor” – 31 octombrie 
3.”Harry Potter şi prizonierul din Azkaban” – 7 noiembrie 
4. “Harry Potter şi Pocalul de foc” – 14 noiembrie 
5. “Harry Potter şi Ordinul Phoenix” – 21 noiembrie 
6. “Harry Potter şi Printul Semipur” – 28 noiembrie 
7. “Harry Potter şi talismanele morţii” – 5 decembrie

Cred că am 5 ani de când vreau să citesc această serie așa că aștept cu sufletul la gură să primesc primul volum.
O seară frumoasă tuturor ^^

(aveți aici un concurs super: http://booktownlover.blogspot.ro/2013/10/halloween-giveaway_19.html)

joi, 17 octombrie 2013

0 Ești ultimul soare dintr-o zi de toamnă

O zi ploioasă și rece de toamnă. Ceața se arată încă de la primele ore ale zilei și mă face să cred că încă nu m-am trezit din visul frumos de aseară. E aceeași stare pe care o am primăvara când se încălzește și am fluturași neastâmpărați în stomac.
Aripile le-au căzut și acum sunt pe caldarâmul anost, gri, dându-i viață. Atât de trist și totuși atât de.. frumos. 
Da, toamna este un sfârșit. Și nu numai pentru fluturași. Pentru zilele acelea leneșe de vară când singura activitate pe care o făceai o zi întreagă era să citești și să bei lapte cu ciocolată. Muzica răsuna tare și te simțeai atât de viu.. corzile chitarei electrice reverberau și te făceau să-ți pulseze inima din ce în ce mai tare. Te gândeai la el.. care era așa de departe.. dar totuși așa de aproape. 
Acum te plimbi singură prin parc și te simți ca un copilaș micuț, fragil, care era entuziasmat când găsea o aripioară de fluturaș mai interesantă. Țineam strâns fluturașii fiindu-mi frică să nu învie și să.. zboare. Uneori pur și simplu mă făceam una cu aceștia, lăsându-mi să mă acapareze din toate părțile. 

Și.. apare soarele. Fluturașii care sunt pe moarte, care zboară pentru ultima oară atât de aproape de cer, strălucesc precum diamantele și îmi doresc așa de mult să ajung lângă ei.. Câteodată îmi ascultă dorința și coboară ei la mine, iar aripioarele lor sunt mai frumoase ca niciodată, așa, stând sub reflectorul soarelui. 
Am să-i desenez pe toți, la fel cum el îi cuprinde pe toți într-un cântec.

imagine de pe blogul lui Faye

duminică, 13 octombrie 2013

4 Te plictisești?


Nu mai insista. N-am să mă mai întorc. Te plictisești nițel, nu? Nu te-ai săturat să mă tot suni promițându-mi luna de pe cer, spunându-mi că te-ai schimbat? Știi ceva? Sunt sigură că n-ai făcut-o.
Am pierdut prea mult timp cu tine, chiar dacă a fost aproximativ o lună, însă mă bucur că mi-am dat seama totuși repede că am fost o fraieră și că trebuie să mă îndepărtez. A fost momentul oportun și nu ți-am spus nimic, nu ți-am scris măcar un mesaj. Nu meriți nici măcar atât.
Mi-ai provocat prea multe probleme, prea multe regrete ca măcar să te mai pot privi. Acum am învățat ce e iubirea adevărată, acum sunt fericită. Tu nu. Sincer, mă bucur pentru tine. Nici măcar n-ai prieteni adevărați. Îi folosești pe toți. Ce să-ți mai zic, vei avea un viitor minunat pe toate planurile. Mai e puțin și voi pleca de aici. Poate în altă țară. Nici măcar n-ai să poți ajunge la mine. Poate doar la circ. 
Nu mai poți face nimic ca să mă faci măcar să-mi schimb părerea despre tine.
Și cu asta,
te-am uitat. 

Cu sinceritate,
o persoană care nu te cunoaște

vineri, 4 octombrie 2013

0 UPDATE: Concurs Halloween (a doua carte din giveaway)

Bună tuturor!
Sper că ați aruncat un ochi peste concursul de Halloween și că tot veni vorba am vești bune pentru voi!

Dacă se înscriu mai mult de 20 persoane voi mai oferi o carte, și anume Muncile lui Hercule tot de Agatha Christie.


Despre carte:
Înainte de a se retrage din activitate, Hercule Poirot vrea să facă faţă unei provocări- să rezolve 12 cazuri care corespund muncilor clasicului său tiz din Antichitate, cu toate că înfăţişarea lui Poirot nu are nici o asemănare cu faimosul erou grec. Totuşi- consideră micuţul detectiv -, asemenea lui Hercule, şi el a avut responsabilitatea de a scăpa societatea de unii dintre cei mai groaznici monştri. Aşadar, în perioada care precede pensionarea sa, Poirot se hotărăşte să accepte 12 cazuri- propriile munci autoimpuse. Fiecare însă va intra în analele crimei drept dovezi de măiestrie deductivă.

Vă reamintesc un lucru foarte important: Dacă scrieți pe blogul personal despre concurs aveți o șansă în plus să câștigați!

Un weekend fain!