joi, 12 iulie 2012

1 Top trei cărţi citite în 2012

M-am gândit ieri să fac un articol cu cele mai îndrăgite cărţi ale mele , la care am şi plâns şi m-am identificat de fiecare dată cu un personaj . Iată mai jos topul meu -



Aşa cum vedeţi şi mai sus , prima carte se numeşte Jocurile Foamei şi este scrisă de Suzanne Collins . Tocmai am terminat-o , însă m-a impresionat tare mult . Mereu se întâmplă lucruri la care chiar nu te aştepţi şi sincer - n-am putut să dorm o noapte din cauza deciziilor spontane ale lui Katniss . Cartea are nuanţe de idilă spre final ( deşi eu speram că va fi o carte doar de aventuri ) iar eu îmi doream foarte mult ca Peeta să o atraga şi mai mult pe Katniss , fiindcă - vorba spectatorilor - fac un culplu drăguţ . Aproape de sfârşitul jocurilor , când amândoi şi-au propus să se omoare cu nişte fructe otrăvite , mi-au dat lacrimile . M-am luminat însă când s-au anunţat câştigătorii Jocurilor Foamei - Katniss Everdeen şi Peeta Mellark . La sfârşitul primei cărţi Peeta este dezamăgit şi Katniss confuză , sper ca lucrurile să se aşeze în capitolele următoare .

Pe a doua poziţie se situează o carte care am citit-o prin iarnă , Fiica Tăcerii de Kim Edwards ,  şi care se referă la un cuplu proaspăt căsătorit - David şi Norah ce au doi copii . David , bântuit de amintirile cu sora sa , decide ca prima fata - Phoebe să plece cu o asistentă din spital - Caroline deoarece avea sindromul Down , iar al doilea copil , Paul , să rămână cu ei . Norah suferă foarte mult iar cu timpul între cei doi soţi se trasează o barieră . Caroline se căsătoreşte cu Al , un bărbat care a ajutat-o să se ferească de ploaie atunci când a plecat cu Phoebe . Caroline se străduieşte mult ca fata încredinţată să crească frumos şi primeşte numeroase scrisori ce conţin şi bani din partea lui David . Paul începe să cânte la chitară mai tot timpul din momentul când o vede pe mama sa că îl înşală pe David şi apoi se droghează . Într-o zi îi ia maşina unui vecin , fură mai multe lucruri , şi ajunge la poliţie , unde îl vede pe tatăl sau scos din minţi .. Apoi David călătoreşte spre casa sa părintească şi se întâlneşte cu o fată fară adăpost pe care o duce acasa . Norah se enervează , iar David şi tânăra , ce erau doar prieteni , se mută în altă casă . David ulterior moare de singurătate şi de probleme la inimă - iar acesta a fost momentul care m-a făcut să plâng . A fost un om atât de bun , se pricepea atât de bine la fotografie , iar o decizie aparent banală i-a ruinat viaţa . Într-un final , Norah îşi reface viaţa şi se căsătoreşte .

Ultima carte , Creatura de John Saul , ne prezintă povestea unei familii care se mută în alt oraş cu speranţa unui trai mai bun . Obligat de tatăl său , fiul începe să joace fotbal şi , sub îndrumarea antrenorilor săi , devine  cu totul altă fiinţă brutală , dar scapă cu ajutorul mamei sale , care se furişează în sediul antrenorului şi observă toţi ceilalţi băieţi ce erau transformaţi în fiare .

Un comentariu:

  1. Zău că nu mă aşteptam să dau de John Saul. Am rămas câteva clipe şi m-am holbat la carte. Am citit peste 15 cărţi de la el, dar jur că exact peste "Creatura" am sărit. :))
    Ce ai mai citit de la el? :>

    RăspundețiȘtergere

Ce părere ai?