marți, 28 august 2012

6 Carte sau Film ?

Cred că toţi ştiţi un exemplu de carte căreia i s-a făcut un film . Cel mai întâlnit este Harry Potter , film care ne-a impresionat cu numeroasele efecte speciale .
Iar după apariţia filmelor începe disputa - ce e mai bun ? cartea sau filmul ? Dintre aceste două opţiuni , eu prefer să citesc o carte în schimbul filmului . Atunci când citeşti îţi imaginezi personajele cum vrei tu , ajungi să te pui în pielea unuia din aceştia şi faci conexiuni cu oamenii care îi cunoşti din viaţa reală . Ba mai mult , cartea este mai interesantă deoarece , uneori , întâmplările sunt relatate din perspectiva unui personaj , iar astfel putem afla mai multe despre acesta .
Iar dacă vrei să te complici văzând ambele variante , eu consider că este mai bine să citeşti prima oară cartea . Eu când am auzit că filmul Jocurile Foamei este unul foarte bun , am dat o raită pe la librărie şi mi-am luat cartea ( fiindcă la bibliotecă nu prea găseşti cărţi noi apărute , iar dacă o primeşti eşti scârbită de însemnările cretinilor de pe ultima pagină şi nu numai ) . Iar după ce am devorat toate cele trei cărţi mi-am permis să văd şi filmul , care mi s-a părut drăguţ , dar nici nu se compară cu cele trei cărţi . În film mi-a părut rău pentru cei care au fost aleşi să participe la Jocuri , dar atunci când am citit cartea am dat apă la şoricei de vreo trei ori .
Într-un fel , nu ar trebui să-i critic pe cei care văd doar filmele si strâmbă din nas când aud că există şi o carte cu numele filmului fiindcă filmul îl vezi pe un site şi nu dai bani , iar cartea trebuie să o cumperi . Însă asta nu este problema mea .

Închei cu recomandarea filmului TED , film ce nu are o variantă pe hârtie , dar care este foarte simpatic .  happy

6 comentarii:

  1. Singurul scop al cărţilor făcute după apariţia filmului este acela de a profita autorii, făcând mulţi bani foarte rapid.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu şi în cazul Jocurilor Foamei . Cartea a apărut în 2009 iar filmul deabia în 2012 .

      Ștergere
  2. lar sunt pentru CARTE. Dacă joacă vreun actor care-mi place...mai arunc un ochi să văd ce şi cum, dar tot la carte rămân. :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Carte, bineînțeles. Și filmele sunt ok dar se pierde mult din poveste.

    RăspundețiȘtergere
  4. CARTE! Aboslut, carte. Vreau sa-mi imaginez eu lumea, asa cum e descrisa, si nu sa-mi fie impusa de catre regizor, ca si in cazul personajelor. Imi place sa-mi fac o imagine proprie asupra acestora. Asa a fost in cazul cartii Twilight. Din nefericire, am vazut primul film, si apoi am citit cartile. Edward era asa frumos descris in carte, insa nu puteam scapa de imaginea lui Robert Pattinson, care a facut un Edward constipat si rigid. Scuze fanilor Twl, asta-i parerea mea. :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Carte cu siguranta :) (Doar am blog de carte : )) )
    Tin sa iti atrag atentia asupra unui lucuru, sper sa nu te superi, cartea nu trebuie neaparat sa o cumperi pentru a o citi si nu ma refer la biblioteca sau prieteni de la care sa impumuti, ci la cartile electronice ;))

    RăspundețiȘtergere

Ce părere ai?