duminică, 12 august 2012

2 O raită pe la mare

Prima oară când am fost la mare aveam doar patru ani și m-am cazat împreună cu părinții mei în stațiunea Olimp . Anul acesta ne-am dorit să facem un Remember și din Mamaia ( unde ne-am cazat anul acesta ) am fost până în Olimp . Când eram mică era multă forfotă acolo , mai mulți decât în Mamaia iar eu eram tare obraznică .. spărgeam pahare , rupeam florile plantate în ghivece și le aduceam Mamei și nu în ultimul rând .. am luat o îmbucătură bună dintr-o pulpă ce era pregătită pentru un eveniment .
Acum , în 2012 , stațiunea arată deplorabil . Hotelul la care am stat noi , Banat , încă mai funcționează . În rest , celelalte hoteluri numite după regiuni - Maramureș , Oltenia ( acesta cică se renovează ) și încă câteva care nu mai au nici plăcuțele cu nume sunt părăsite de ani buni . Pe vremea lui Ceaușescu acestea erau destinate armatei și erau cele mai bune de pe acolo . Unul era desinat nemților ce veneau pe litoral în număr mare . Un hotel care mai merge este Amfiteatru , iar Panoramic este acoperit cu o plasă .. Ultimele hoteluri despre care am vorbit erau extrem de scumpe și aveau o formă mai ciudată .. etajele erau poziționate în trepte astfel încât puteai să faci plajă din balcon .
Mie mi-ar plăcea să vin acolo într-un an , nu mai e atâta agitație ca în Mamaia sau în Neptun , nu sunt cocalari ce-ți strică cheful de orice și poți găsi pe plajă o mulțime de cochilii interesante . În Mamaia găsești doar scoici obișnuite ..
După asta am vizitat Neptunul . Pe vremuri am stat la hotelul Apollo , ce e înconjurat de verdeață . Am mâncat la Springtime unde a rămas mâncarea ieftină și gustoasă ca pe vremuri . Vă recomand șnițelul dacă mergeți acolo .
Am vizitat de asemenea și Cazino-ul din Constanța , o adevărată operă de artă ce se distruge încet-încet .. Înăutru e și mai frumos , mi-ar plăcea tare mult dacă l-ar renova .

 A fost frumos , dar foarte aglomerat . Weekendul acesta voi pleca iar , la Lacul Roșu .. și concertul RHCP se apropie ..

2 comentarii:

  1. Si eu vara asta am fost in Neptun cazata la hotelul Apollo ! :)) si am mancat la Springtime
    Statiunea mea preferata ramane Mamaia chiar daca este aglomerata.

    RăspundețiȘtergere
  2. Vad ca ai un design nou la blog.E foarte kawaii^^
    Distractie placuta vara asta,sau,cat a mai ramas din ea^^

    RăspundețiȘtergere

Ce părere ai?