vineri, 3 ianuarie 2014

1 2013 în muzica

Postarea asta poate o să vi se pară ciudată prin simplul motiv că mie nu-mi prea place muzica nouă, adică ce s-a scos în acest an, în special piesele promovate pe toate radiourile, dar mai sunt și excepții.

Când începe un an, nu stau cu sufletul la gură și să sper că trupa X va scoate albumul Y. Pe mine personal nu mă încălzește cu nimic dacă văd un album nou de la o trupă bună. Dacă au scos ceva bun până acum e bine, dacă au mai scos ceva, tot e bine. Majoritatea-s dezamăgiri așadar nici nu vreau să mă grăbesc să ascult ceea ce-i nou. Cel puțin AIC și Pearl Jam m-au dezamăgit în acest an Cu The Devil Put The Dinosaurs Here respectiv Lightning Bolt. 
Un alt exemplu? KoRn. Mda, deși nu-mi plăceau cântau decent acum ceva timp și aveau melodii gen Blind care erau drăguțe, dar acum au scos chestia(că sincer eu n-o pot numi melodie) Never Never care e o combinație foarte proastă: dubstep și cu foarte puțin rock (câteva acorduri pe ici-colo).. iar tipii ăștia se consideră (încă) o trupă metal!
În 2013 trupa care mi-a plăcut cel mai mult a fost Stone Sour. Le-am ascultat toate albumele și demo-urile și tot. Îi ador vocea lui Corey&everything. Acum melodia mea preferată de la ei este Taciturn, o minunăție delicioasă cu frișcă și ciocolată belgiană. Stone Sour au scos un album și în acest an și anume House Of Gold and Bones partea a doua, care e un album bun.
Mi-a mai plăcut și noul album de la Trivium, Vengeance Falls, iar preferata mea de acolo este As I Am Exploding. M-au suprins și cover-urile de la Misfits și de la REM. Descoperiți singuri, merită!
Înafară de aceste melodii am ascultat mult și câteva albume de la Pantera, Megadeth (cel mai mult Cryptic Writings - în frunte cu melodia I'll get even), tooate albumele de la Stone Sour și tot ce-i vechi de la AIC și Pearl Jam. De asemenea, în luna decembrie când am fost foarte stresată mă destresam cu The Black Keys și am avut tot timpul impresia că le știu melodiile de-o viață. E super senzația. În rest de asta mi-a mai intrat în vizor și trupa Down (Phil Anselmo de la Pantera este solist).

Concluzie: Vorbesc serios când spun că m-aș transforma în Hitler și-aș omorî toate fanele OneErect*on și Justin Bieber (dar de ăsta cred că am scăpat SPER). Rock On! 

Un comentariu:

  1. Ai de toate în postarea asta, măi. M-ai făcut curioasă în cazul trupei Stone Sour, aşa că mă pun imediat pe ascultat. Pe mine nu mă interesează ce scot mai nou trupele, căci tot la vechile albume mă rezum. Văd că mergem pe aceeaşi idee.
    Să ai parte de un an plin de muzică bună!
    Rock on! \m/

    RăspundețiȘtergere

Ce părere ai?