vineri, 16 ianuarie 2015

11 Nouă recomandări pentru începutul lui 2015


//film
moonrise kingdom
ăsta cred că a fost cel mai frumos film pe care l-am văzut în ultima perioadă. wes anderson chiar a reușit să-mi redea acele sentimente pe care toți le avem înainte de pubertate - începutul revoltei din interiorul dar și din exteriorul nostru, dorința de a fugi și nu în cele din urmă - certitudinea că ne vom găsi în scurt timp iubirea vieții.
fanfan
n-am avut așteptări mari de la acest film, poate pentru că am fost obligată să îl vizionez la ora de franceză. dar chiar e un film frumos care ilustrează o idee la care mă gândeam și eu adeseori: nu-i așa că îndrăgostiții tânjesc la perioada de dinaintea primului sărut, când simțeau cu adevărat că trăiesc și nu intra în joc și monotonia? se poate trăi așa? răvașul se află ascuns prin film.
little man tate
aș putea să le arăt filmul ăsta unor profesori de-ai mei, care cred că toate problemele noastre se rezumă doar la cele din culegerea de matematică și că visatul e pentru copilași. mai mult de atât, mai bine ești fericit în loc să faci un profesor să-ți scrie o notă cu două cifre în catalog.

//carte
not that kind of girl de lena dunham (în curând apare recenzia)
o tipă trecută de pubertate îți povestește cam ce a făcut ea în ultimii ani. pe lângă asta și umor, te lămurește cum e cel mai bine să reacționezi în anumite situații.
dacă m-aș asculta, m-aș înțelege de jacques salomé
cartea asta e încă ceva mind-blowing pentru mine. mi-am dat seama ce mai exact mă făcea să mă simt prost și cum am greșit și eu în trecut, iar asta m-a ajutat până acum să relaționez cât mai bine cu cei din jurul meu.

//muzică
chet baker
l-am descoperit pe baker citind un interviu cu artistul chet faker. nu știam până atunci că faker și-a luat numele de scenă de la cântărețul de jazz din anii '50, care pe lângă trompetă, a ales să-și folosească și vocea. chet a spus că din punctul ăsta de vedere ei doi se aseamănă, fiindcă nu au voce extraordinară, însă știu să o pună în valoare și până la urmă..sună bine. ascultă i fall in love too easily
mac demarco
nu-s prea multe de spus despre el, doar că are un ton bine făcut la chitară și că știe să-ți dea 'that feeling'. ascultă ode to viceroy
the re-stoned
experimental. orgasmic, aș mai putea adăuga cu jumătate de gură. ascultă crystals
wavves
mi i-a recomandat și mie un amic. era să închid tab-ul după două secunde. după mi-am dat seama că sună bine. surf indie, experimental, noise pop/rock. ascultă stained glass

11 comentarii:

  1. Faină postarea! Aveam nevoie de recomandări la filme; sper să mai faci postări despre așa ceva.
    Aștept recenzia la Not That Kind of Girl, voiam să o citesc de ceva vreme, dar aștept o părere clară întâi.

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte tare postarea , chiar aveam nevoie de niste recomandari . Si eu astept recenzia la Not that kind of girl . Am auzit multe pareri controversale.

    RăspundețiȘtergere
  3. Hei!
    Imi plac cele doua carti pe care le-ai ales. Par foarte interesante, mai ales prima si de abia astept sa citesc o recenzie.
    Ai un blog foarte frumos. Toate cele bune si un weekend minunat!

    RăspundețiȘtergere
  4. Frumoasa postare, imi place. Nu am mai auzit de filmele de mai sus, dar mi-ai atras atentia asupra lor si trebuie sa le vad :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. vizionare plăcută, sper să-ți placă și ție la fel de mult! x

      Ștergere
  5. Abia aștept recenzia la cartea Lenei Dunham! Am auzit o grămadă de chestii și sunt curioasă să văd ce părere ai tu.
    De restul lucrurilor nu am auzit, dar de aia sunt recomandări, să le dăm o șansă, nu?
    Apropo, ai primit o leapșă! http://oaia-fantastica.blogspot.ro/2015/01/ultimate-book-tag.html

    RăspundețiȘtergere
  6. Stiu ca suntem in 2017, da' cred ca merita sa le bag in seama si acum (mai ales ca nu am auzit de niciun film din cele mentionate)

    RăspundețiȘtergere

Ce părere ai?