sâmbătă, 28 iulie 2012

2 Deschiderea Jocurilor Olimpice !

Deși știam că aseară erau Jocurile Olimpice , nu prea vroiam să mă uit . Consideram că petrecerea unei seri pe bloguri era mai distractivă . Însă Mama a insistat și m-am alăturat părinților pentru a urmări deschiderea Jocurilor Olimpice ce se țin în Londra .
Aveam un sentiment ca și cum ar începe Jocurile Foamei , unde nu trebuia să existe un om care să nu se uite la deschidere și la seara când se anunțau câștigătorii .
Primul moment a fost cu și despre Istorie . Pe stadion a apărut o scenă din viața rurală din Anglia . Pe urmă a venit Revoluția Industrială si chiar de sub stadion ( oare au făcut niște găuri ? ) au apărut diferite turnuri . Totuși , un copac verde a fost păstrat acolo unde era " înainte de revoluție "  .
Stadionul a fost umplut de o groază de copii mici ce stăteau în pătuțurile lor luminate și citind cărți pentru copii ( ce au apărut prima oară în Anglia ) . Ulterior au apărut și personaje rele pe scenă , dar au fost salvați iar copii și-au putut continua liniștiți somnul . Pe cer a apărut un elicopter și au sărit Regina Angliei împreună cu James Bond !
După asta ne era prezentată o seară pentru mai mulți tineri . Și a început muzica .. s-a cântat puțin Hip-Hop iar stadionul era plin de tineri ce se sincronizau . Apoi au început cu Rock-ul - David Bowie , The Rolling Stones , Blur . M-am cam întristat fiindcă nu au dat deloc Oasis , deși eu am auzit pe un site că vor chema o parte din ce a mai rămas din trupă la sfârșit .
Apoi a urmat un moment foarte funny . A apărut orchestra din Londra și au cântat melodia de la Vangelis - Chariots of fire . Iar la clape nu era nimeni altul decât Mister Bean ! M-am înveselit pe loc când l-am văzut , fiindcă de mult nu s-au mai făcut scurt-metraje cu el , doar desene animate .
Am găsit filmulețul pe Youtube ca să-l puteți privi și voi . Trebuie să vedeți asta !




Apoi au urcat pe scenă nimeni alții decât Arctic Monkeys , o trupă care îmi place . Și-au cântat primul lor single - I bet you look good on the dancefloor . Apoi m-au surprins cântând un cover al celor de la Beatles , mai ales melodia Come together . Și asta mi-a plăcut .
A mai urcat pe scenă inventatorul World Wide Web care a fost aplaudat de toată scena . Înainte de a se sfârși deschiderea , a cântat Paul McCartney ! M-am mirat și în același timp m-am bucurat fiindcă melodia pe care a interpretat-o ( Hey Jude ) îmi place tare mult .

Seara s-a încheiat cu unirea celor peste 200 de torțe olimpice ce for lumina până la sfârșitul Jocurilor olimpice .
Și așa m-am convins că ar fi fost o prostie dacă nu m-aș fi uitat .
Acum să vedem cum va fi închiderea , să sperăm că la fel de spectaculoasă ca deschiderea :-) .

2 comentarii:

  1. Haha, m-am amuzat văzându-l pe Rowan Atkinson cântând la clape. Sună bine, se descurcă ;))
    Nu m-am uitat, nu mi se pare nimic interesant la J.O..

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu m-am uitat cu mama ca n-aveam somn:))Mi-a placut.Asa ca acum mi se pare ceva intersant;))

    RăspundețiȘtergere

Ce părere ai?