marți, 9 octombrie 2012

3 Posesor de E-book


Mă apropii de biroul meu atunci când observ ceva ciudat . Inițial am crezut că este un jurnal cu cheiță primit de la Mama , datorită husei lui . Îl deschid și cred apoi că este o tabletă . Eram cât pe aci să mă duc la Tata și să îl întreb dacă tableta este a lui , fiindcă eu n-am nevoie de așa ceva . 
Dar apoi văd că deasupra ecranului scrie Kindle . Deabia atunci mi-am dat seama că am primit într-un fel , fiindcă nu este numai al meu , un gadget numit E-Book . 
Poți să-ți descarci cărți de pe Amazon și nu numai . Pe mine cel puțin m-a ajutat foarte mult atunci când am avut de citit cartea " Împăratul Muștelor " . Nu mai era nici la librării , bibliotecă și nici pe internet - la editura Humanitas . Am găsit varianta .pdf și am convertit-o în .mobi ( formatul folosit de E-book ) și am început să citesc .
Nu m-au durut ochii , ecranul nu este unul LCD sau Amoled . Pe ecran sunt niște particule de cerneală ce au în compoziție și ceva metal ce se așează așa cum le este comandat . Așadar , ecranul nu vă obosește ochii și puteți citi cât doriți . 
Din păcate , cărțile bune costă peste 20 lei , iar tinerii pricăjiți ca noi nu pot avea un card de credit trebuie să recurgă la alte metode pentru a obține cărți . Iar pirateria este cea mai bună soluție pentru asta - spre exemplu dacă aș găsi la un magazin albume cu muzică n-aș mai fi nevoită s-o piratez - . Dacă găsești o carte în format .pdf o poți converti , plus că există și site-uri bune cu fișiere de pirat . Arr !

Ce părere aveți despre E-book-uri ? Vă doriți așa ceva ?
Singurul lucru neplăcut la acest gadget este că nu poți simți mirosul cărților ce parcă te îndeamnă să mai întorci o pagină , și încă una , și încă una ...


3 comentarii:

  1. Neah... nici pe mine nu mă tentează... Prefer să dau pagină cu pagină şi chiar să mă şi tai în pagini :)). Ştiu, stupid.

    RăspundețiȘtergere
  2. Super cadou. :)
    Mi-ar plăcea şi mie, dar nu e o prioritate.

    RăspundețiȘtergere

Ce părere ai?