duminică, 4 noiembrie 2012

1 Misery - recenzie



Misery
Rating  - dacă ești un scriitor apreciat ți se poate întampla ..

Paul Sheldon , un scriitor renumit , termină ultimul volum din seria de cărți " Misery " și pornește spre un oraș dorindu-și să o publice . Din cauza vremii nefavorabile , acesta cade într-un șanț și este salvat de o femeie misterioasă . 
Aceasta , pe nume Annie , îl duce acasă și îl tratează , spunându-i că e o bună asistentă . Femeia i-a spus de la început " Eu sunt cea mai mare fană a ta " . Însă Annie nu era o fană așa cum se aștepta Paul . Aceasta i-a cerut romanul ce trebuia publicat și l-a pus să-l ardă fiindcă nu i-a plăcut faptul că Misery moare . 
Paul reușește să cotrobăie prin casa sa și descoperă că Annie era acuzată de crime și își dorește din ce în cel mai mult să scape . Annie îl pune să rescrie romanul , cumpărându-i o mașină de scris mai ieftină , deoarece ducea lipsă de litera n .
Scriitorul a avut mai multe tentative de fugă , dar toate au fost sortite eșecului . A mai încercat să îi pună o concentrație de pastile în vinul acesteia sau să o trimită cât mai des în oraș .
Un șerif a venit în căutarea lui Paul , însă acesta a fost împușcat de către Annie . După comiterea acestei crime , femeia și-a dorit să comită încă o crimă și un suicid . El a implorat-o să îl lase măcar să termine cartea și , după o luptă grea cu femeia obsedată , a reușit să scape .

Un comentariu:

Ce părere ai?