duminică, 11 noiembrie 2012

3 MTV EMA: then&now



Then -
Totul a început în 1994 , printre nominalizați aflându-se Aerosmith , Metallica și Rage against the Machine . Au cântat Prince , Aerosmith , Roxette și mulți alții . Poate , dacă ar mai fi fost prin preajmă , ar fi interpretat o melodie și Cobain . Dar , din păcate , în 1994 s-a cam sfârșit epoca Grunge , odată cu decesul solistului de la Nirvana .
Până în anul 2000 trupe precum Bon Jovi , The Cranberries , David Bowie , Oasis , Garbage și U2 au încântat publicul și au câștigat numeroase premii . Edițiile de atunci erau mult mai decente , spun asta fiindcă-mi amintesc că acum doi ani un pitic și-a dat pantalonii jos . Iar până i-a fost cenzurată " frumusețea " a durat o săptămână - iar show-ul se difuza de două-trei ori pe zi . 
După 200 la categoria Best Rock au apărut trupe Alternative sau Punk-Pop , precum Blink 182 , No Doubt și altele . 2001 și 2002 au fost anii de glorie pentru RHCP , ei câștigând Best Rock . De asemenea , în 2002 Metallica n-au căștigat niciun premiu , deși erau nominalizați la Best Group și Best Rock . 
După 2003 a început haosul - Metallica nici n-au mai fost nominalizați , iar la Best Rock au câștigat o trupă ce cântă pop-punk . După 2008 , rock-ul a fost scos total din peisaj . La categoria Best Songs n-a mai fost nimic rock , iar categoriile Best Rock/Best Alternative au fost cumulate , deși se făcea de ceva timp confuzia.
Anul trecut învingătorii serii au fost Gaga și Bieber , iar Best Rock l-au luat tot o trupă alternative ..
Now -
Dacă vă interesează cine sunt nominalizați anul acesta puteți intra aici . Eu am votat doar la două categorii Best Rock - The Killers și Best Alternative - Arctic Monkeys . La Best Alternative a fost o alegere cam grea , deoarece îmi plăceau 3 trupe dar până la urmă am făcut alegerea finală .

Voi ce preferințe aveți ? :)

sursa foto - www.weheartit.com

3 comentarii:

  1. Nici anul acesta nu mă uit.
    Da, industria muzicală a decăzut mult.
    Am o stare aşa de nasoală când mă gândesc...

    RăspundețiȘtergere
  2. Poti sa votezi de mai multe ori.. eu am tot votat vreo o luna cu artistii preferati.. la best rock nu prea stiam nicio trupa, numai muse (care mi se pare ca acolo erau nominalizati..sau nu?).
    Pe mine ma dispera ca Rihanna, Nicki Minaj, Taylor Swift au atatea nominalizari.

    RăspundețiȘtergere
  3. S-a sfârşit epoca grunge, dar stilul paote fi readus şi astăzi, nu?

    Nu ştiu cum naiba se fac alegerile astea cu numirea trupei/artistului, apoi lumea să voteze pe cine place din acei nominalizaţi. Nu sunt de acord cu faptul că au scos unele trupe ca Metallica, care e un nume extrem de important în istoria rock-ului, şi l-au băgat pe Bieber la aproape toate categoriile. Cine face regulile aici??? Dar bineîţeles că mă bucur când câstigă cineva cu care ţin şi pe care l-am votat.

    Am votat Green Day :X:X:X

    RăspundețiȘtergere

Ce părere ai?