luni, 1 aprilie 2013

1 Maximum Ride: Școala s-a terminat pe veci de James Patterson - recenzie

Cei șase mutanți, Max, Angel, Nudge, Gasman, Iggy și Fang pornesc către Washington pentru a-și găsi părinții. 

Înconjurați din nou de către Eliminatori și de către Ari, fiul lui Jeb, stolul reușește să scape cu brio, mai puțin Fang, care este rănit grav.
Ajung la spital, ultimul loc unde și-ar dori să se afle. Doctorii sunt terifiați de aripile lui Fang, însă un agent FBI, Anne Walker, îi scapă de toate răspunsurile pe care le datorau doctorilor. Aceasta le propune să le ofere un cămin, în schimbul câtorva informații. 
Ea îi mai obligă să meargă la școală (una normală) și își asumă foarte bine rolul de mamă. Sentimentele lui Max pentru Fang se termină atunci când îl vede giugiulindu-se cu o fată stupidă de la școală. Și ca un fel de răzbunare, acceptă să iasă la o întâlnire cu un băiat pe care l-a întâlnit la bibliotecă, Sam.
Singurul care reușește să își cunoască părinții este Iggy, care se resemnează cu ideea că va trebui să îi părăsească atunci când aceștia au chemat toată presa pentru a le arăta aripile băiatului. 

"Mă doare în cot dacă-ți pare rău. Tuturor le pare rău. Nu contează. Ceea ce contează este să aflăm de unde am venit!"

Stolul o părăsește pe Anne când lucrurile scapă de sub control, ei aflând înainte de a pleca definitiv din Washington că agentul FBI este șefa lui Jeb. 
Astfel ajung în Florida, unde Max află de ce anume trebuie să salveze lumea, și anume compania Itexion, mai pe scurt Itex care conduce deja jumătate din planetă, printre care și Școala. Ei fură o mașină, se cazează pentru o noapte la un hotel ieftin cu gândul de a căuta a doua zi informații în imensa companie.
Însă atunci intervine noua Max, una modelată de către cei din Școală, care o înlocuiește pe Max cea normală, scopul acesteia fiind acela de a distruge stolul. Însă Maximum Ride scapă din locul unde au ascuns-o Eliminatorii și ia urma stolului, ajungând să o distrugă pe falsa Max.

Opinia mea-
Aceste volume din seria Maximum Ride te fac să te simți ca și cum ai fi cu ei, în văzduh, zburând, și din când în când, dând ochii cu Eliminatorii. Însă parcă stolul nu iese din această rutină, și anume că tot timpul fug de Eliminatori. Speram mai multe de la acest volum. 

Scor-
/5

Puteți citi aici recenzia volumului întâi

Un comentariu:

  1. Leapşăăă: http://13braineaters.blogspot.ro/2013/04/moonlight-masquerade-1.html !

    E ciudată. E prima pe care o fac eu, singurică. Dacă nu înţelegi ceva, sunt disponibilă1! b-)

    RăspundețiȘtergere

Ce părere ai?