vineri, 25 octombrie 2013

9 5 chestii enervante în clasa a zecea


1. Atunci când ai o grămadă de cărți plictisitoare de citit (toate obligatorii fiindcă sunt pentru BAC)
Îți iei o grămadă de cărți sperând că le vei citi imediat ce vei ajunge acasă, și când ajungi îți aduci aminte că ai de citit Ion până luni și trebuie să-i dai bătăi. Și uite așa se strâng zeci de cărți care sunt pe lista de așteptare.. Termini Ion, citești două pagini din Salem's Lot, dar STAI, ai de citit Enigma Otiliei. Cum să nu? 
Nimănui nu cred că-i tihnește să citească două cărți simultan, mai ales că atunci când fac asta (și nu o fac prea des) uit complet de una și după mă enervează că trebuie să o încep din nou. Cartea care e acum pe stop e Bună seara, Melania de Rodica Ojog Brașoveanu (știu că sună ciudat *shameonme*). 
Iar după ce prinzi o pauză și ai timp să citești.. intri într-un reading slump. Foarte frumos, nu? 

2. Atunci când ai de dat 98745 teste pe săptămână și ești extrem de stresat și obosit
Cel puțin pentru mine e o minune dacă am timp să dorm o oră, sau chiar să stau puțin în pat. Fiind stresată în timpul școlii mânânc ceva mai mult iar după se vede. Nu că m-ar interesa, dar am unele momente când mă simt așa de plină încât nu mai pot să mă mișc. 
Aș putea să menționez și faptul că geniala mea profă de mate dă numai teste surpriză (care ar trebui în mod normal să fie din lecția de zi și să fie mai ușoare) în care găsești maxim 3 exerciții și nu din alea din care avem în temă ci doar chichițe sau chestii la prima vedere de care n-avem habar. Dacă iei 5 ești tare! Ce pot să mai spun, o iubesc!

3. Chimia se transformă în mod miraculos în chineză, iar fizica ia locul chimiei
"Vai, dar chimia organică e ușoară fiindcă începi de la zero."
Și uite că nu e. Primele lecții sunt relativ ușoare, dar după intri în belea și nu mai înțelegi nimic. Nici măcar nu înțeleg de ce mă freacă atât cu chimia două ore într-o săptămână când nu sunt la acel profil. Credeți-mă, e groaznic. 

4. Dragostea plutește, băieții se gândesc doar la boboace
"Moamă, ai văzut-o pe aia din 9C? Știi cum o cheamă? E bunoacă!"
Nu știu de ce în generația asta nouă sunt o grămadă de fițoase care și pe vremea asta poartă fustă (chiar dacă e foarte frig o fac ca să atragă privirile băieților). Pe holuri ai început să auzi numai tocuri, iar în pauza mare baia e plină de botoase care se machiază. Holurile s-au transformat în podiumuri iar ghiozdanul geanta în trusă de machiaje. Fascinant!

5. Materiile desen și religie încă sunt în orar
Sunt de părere că aceste materii sunt necesare în clasele 1-4 și 5-8 deoarece te ajută oarecum să te decizi ce vei face mai departe (dacă vei face un liceu de artă) sau chestii pe care cică trebuie să le știi (care-s nuștiucare sfinți blahblah). Dar în clasa a 10a? Cred că mi-am făcut o vagă părere despre ce o să mă fac mai departe, așa că nu mai am nevoie de materiile astea. Dar nu e totul cum vrem noi..
(La desen am o profesoară enervantă care are mari pretenții de la noi și e mare credincioasă.. "apreciez munca, nu talentul așa cum spunea și sfântul Petru" - mă gândesc că ar trebui să taie ora de religie..)

Așadar, vă pot avertiza.. clasa a zecea nu-i prea frumoasă (până acum).

9 comentarii:

  1. Uhh...Eu sunt a 7 a deci din fericire mai este putintel timp , prima problema cu cartile nu o am (Doamne ajuta) , dar nici nu pot sa sar in sus ,.. fata de ani trecuti cand veneam de la scoala si pe la 17 citeam (zilnic) acum mai apuc doar Duminica vreo 5-6 capitole .
    Chimia in cls 7 e mult mai usoara decat Fizica dupa parerea mea sau poate e devina " inteligenta" mea profesoara de fizica care doar ce a venit de la liceu si e prima oara cand preda la a 5-8 ea e de parere ca noi trebuie sa stim tot si tot ce face e sa dea note de 1 si 3 .

    RăspundețiȘtergere
  2. sunt de acord cu chestia cu boboacele. Sunt a9a si am cateva colege...

    RăspundețiȘtergere
  3. Subscriu. Doamne! Nu credeam că majoritatea operelor pe care le primim la BAC se fac în a zecea. Oribil! Am o groază de plicticoşenii de citit. Totuşi, poate mă înşel, poate sunt... ok :).
    Da, bobocii ăştia sunt nişte şmecheri. Pf, şi stau ca oile pe hol de nu mai poţi trece de ei!
    Ah, şi eu sunt ex-te-nu-a-tă. Teste, ascultări cu nemiluita. Dar ce să-i faci? Keep holding on >:D<.

    RăspundețiȘtergere
  4. La ce profil eşti? Şi e chiar aşa grea chimia organică?

    RăspundețiȘtergere
  5. Poate nu e așa de interesantă acum, dar peste ani o să îți fie dor de ea. :) Cărțile alea sunt și ele bune pentru ceva, cîndva. Seară faină! :)

    RăspundețiȘtergere
  6. In afara de materia incarcata si grea, pentru mine clasa a 10-a e cea mai frumoasa clasa de pana acum. E mai greu la scoala, ce-i drept, dar acum depinde si de profesori. Noua profa de romana nu ne da carti plictisitoare, ne da unele de autori de care nu am auzit neaparat, dar au lectii de viata si lucruri interesante. Chestiile plicticoase le da in vacanta de vara. Poate cu scoala e greu, dar in opinia mea acum e momentul perfect in care faci prietenii cu cei de la toate clasele si te distrezi. Eu iubesc clasa a 10-a si stiu ca a 11-a nu o sa fie asa. :)

    RăspundețiȘtergere

Ce părere ai?