joi, 4 septembrie 2014

5 În căutarea oii fantastice de Haruki Murakami | Recenzie


Am început să citesc această carte la recomandarea Sarei și pot să-i mulțumesc fiindcă mi-a făcut o recomandare atât de bună! Tot ce trebuie să fac eu acum este să vă conving și pe voi s-o încercați.

Un lucru care mi-a plăcut mult la această carte este felul în care a fost scrisă: într-un limbaj colocvial, fără prea multe amănunte - chiar și numele unor personaje, cu anumite detalii care par puse din întâmplare dar care conduc la un deznodământ superb. Aș putea spune că întocmai acesta răspunde la toate întrebările puse de-a lungul cărții și ne lămurește asupra faptului că unele lucruri nu sunt puse la întâmplare. Și cu toate acestea, pot spune că e un must-read!

Căutarea oii fantastice nu a fost deloc ușoare, protagonistul a avut nevoie de un simț aparte (până și la alegerea hotelurilor) și de o amenințare, și anume că viața sa va fi groaznică dacă nu face ceea ce i s-a cerut. Protagonistul acceptă mai mult provocarea fiindcă nu mai are ce să piardă așa că o ia pe prietena sa și începe aventura.



Personajele, deși unele nu aveau nume, au fost foarte complex descrise deși majoritatea erau niște oameni mediocri, fără nimic de spus, ceea ce se relevă din anumite pasaje descriptive care seamănă mai mult cu un jurnal de bord. La un moment dar cartea mi se părea chiar plictisitoare, nu mai apărea nimic, erau doar descrieri asupra vieții protagonistului, dar după am înțeles că acest moment a fost bine gândit - a fost liniștea dinaintea furtunii, dacă n-ar fi fost partea asta finalul nu mai avea cum să fie genial!

În căutarea oii fantastice a fost defapt combinația perfactă: realism și fantasty, personaje complex construite, ciudate, treceri bruște și uneori mai puțin vizibile de la real la imaginar și multe alte detalii mici (și importante) pe care le veți descoperi și voi dacă veți citi cartea!


Nota: 5/5 (ofc) 

 << Citește recenzia precedentă

5 comentarii:

  1. Vazand poza cu oitele, mi-am amintit de Micul Print huehue :3
    Pff, inca o carte pe lista mea nesfarsita de 'must read'. Chiar mi se pare interesanta, titlul suna epic :D Dar cred ca o sa am o mica problema: "erau doar descrieri asupra vieții protagonistului"... mda, asta nu prea o sa-mi placa.
    Bafta la inspiratie si la citit :3
    Ciuss ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. Vai, ce mă bucur că ți-a plăcut! Murakami e într-adevăr un maestru la a combina simpla viață de zi cu zi cu magicul subtil! Mă simt super fericită că recomandările mele au plăcut, mai ales când oamenii îl gustă pe Murakami cu prima care pe care am citit-o și eu de la el ^^
    Faină recenzia, iar acela este și unul din citatele mele preferate ~

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu am citit nimic de Murakami, dar am de gând să schimb asta, întrucât mai mulţi bloggeri, printre care şi tu, au recomandat acest autor.:)
    Frumoasă recenzie!

    RăspundețiȘtergere
  4. Trebuie sa o pun la must read. :D
    Eu sunt nouă pe blogspot. Dacă vrei,uită-te și pe blog-ul meu.Aș aprecia enorm dacă ai deveni un cititor de-al meu :D.

    RăspundețiȘtergere
  5. e murakami. ca orice altceva scris de el, geniala carte <3

    RăspundețiȘtergere

Ce părere ai?