vineri, 29 iunie 2012

5 Insfarsit am aflat .. rezultatele !


Astazi a fost o zi decisiva .. 29 iunie 2012 . Ziua in care toti elevii din clasa a opta isi afla notele la examen . Ei bine , eu m-am asteptat sa iau muult mai mult la romana spre deosebire de mate , insa am avut o micuta surpriza . 

Dar hai mai bine s-o luam de la inceput . Dimineata si asa m-am trezit devreme ca sa termin cu prietenele mele cu care am dat o petrece in pijama jocul de Monopoly , asa ca nu am avut problema cu " mofturile " de dimineata . O rog pe prietena mea cea mai buna sa mearga cu mine sa-mi vad rezultatul . Cum am comparat-o pe directoare cu popa ce aduce lumina ( care sunt subiectele ) , asa compar si aflarea rezultatelor cu un test de sarcina . Ori esti prea mica pentru asa ceva si te-ai cam ars , ori esti deja casatorita si ai tot dreptul sa-ti faci o odrasla .
Desi am scris bine la Limba si Literatura Romana , imi era tare frica sa nu se considere semn titlul cu " Evaluarea nationala pentru elevii clasei a opta bla bla .. " . Si se pune unu . Insa nu a fost asa .
La matematica , am gresit sinusul , problema cu fetele si baietii si intervalul ( eterna mea problemă ) .
Si eram mai mult ca sigura ca la Romana o sa iau mai mult ca la Mate ..

Insa nu a fost asa , am alergat pana la scoala deoarece eram foarte nerabdatoare sa-mi vad rezultatele iar cand am ajuns , vedeam incetosat asa ca am stat cateva secunde sa-mi trag sufletul . Apoi mi-am vazut scris pe la mijlocul paginii numele meu . Iar prima nota afisata in tabel era cea de la Limba si literatura romana . Am luat 8,15 . Wtf ? Eu ma asteptam la 9 , noua cincizeci ( cu tot cu punctele scazute de la gramatica ) si acum opt ?! Mi-am pierdut eu zilele insorite pe un amarat de opt !?
Marog , iar apoi nota la mate a fost surprinzatoare . Am luat 8,70 , desi eu chiar ma asteptam la sapte . Si da , conform baremului de corectare , examenul la mate mi s-a parut corectat bine . Insa ala la Romana a fost varza tot . Din prima a existat disputa - subiectiva si predicativa . Nu mai bine era daca domnul Ministras' se culca imediat dupa ce spunea prima decizie - aceea ca nu se poate schimba baremul ? Mda , era muult mai bine . Iar apoi a venit rahatul asta cu recorectarea din cauza parintilor care au protestat si de copiilor scandalagii . Marog , treaba lor . Ceea ce m-a enervat este ca ministrul a merut sa se recorecteze toate lucrarile !! Si uite asa mi-a mai intarziat mie rezultatul .. si oricum era competitia mai mare daca lasa numai subiectiva , ce era corecta !

Iar per total , cu media din V - VIII , imi iese 8,91 , iar cu aceasta medie pot intra la cel mai bun liceu din oras , la Mate-Info B-) !

Voi la ce scoala v-ati dus sau vreti sa va duceti anul viitor ? Ce parere aveti despre alegerea Ministrului ?

5 comentarii:

  1. Lasă că e bine şi aşa, consideră nota de la mate cea de la romînă ;) Şi eu m-am gîndit să merg la mate-info, still thinking :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da , e cel mai bun profil mai ales ca-mi trebuie mate ca sa ma fac arhitect :) .
      Insa voi reveni din cand in cand si la Liceul De Arte , ca sa fac cateva ore de desen , deabia astept sa fac portrete intr-a zecea :o3 .

      Ștergere
    2. Eh, nu trebuie să mergi neapărat la mate-info să te faci arhitect. Ai putea să mergi şi la filologie. Cunosc cazuri ;)

      Ștergere
  2. Si pe mine m-a enervat faza asta cu protestul la subiectiva si predicativa. pt 6 puncte amarate s-a facut atata scandall.. eu oricum pusesem subiectiva asa ca... :D
    Eu ma indrept spre un profil uman, filo sau stiinte sociale. :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Uite aici leapşa:
    http://acrazyworlda.blogspot.ro/2012/07/leapsa-pentru-oana.html
    :*:*

    RăspundețiȘtergere

Ce părere ai?