vineri, 7 martie 2014

4 Salem's Lot de Stephen King (mini-recenzie)

M-am decis să-i întocmesc acestei cărți o mini-recenzie din simplul motiv că nu simt că am prea multe de spus. În a doua jumătate a romanului am avut impresia că toți se învârteau în cerc și tot amânau momentul fatidic, încercând să fie cu un pas în fața celuilalt.
Însă, ceea ce mi-a plăcut foarte mult la acest roman a fost faptul că a fost un alt gen de povestioară cu vampiri. Nu a fost gen un roman YA în care vampirii poartă ochelari de soare și sunt sexy și nici unul în care vampirii sunt reprezentați ca niște ființe ireale, nemaiîntâlnite. Vampirii par a fi la fel de vii ca și oamenii, aceștia ajungând chiar să deschidă magazine cu mobilă exportată din alte țări.
Un alt lucru care ar putea fi amintit este elementul central al orășelului Salem's Lot, casa lui Marsten în care numeroase crime s-au comis iar mulți oameni și-au luat viața. Chiar dacă Marsten este dus de mult, el încă veghează asupra orașului cu ajutorul unor marionete pe care le coordonează pentru a distruge, pentru a transforma totul în rău. Nu degeaba casa se află pe un deal, de unde poate fi admirată de toți din oraș.

Notă: 3,5/5

4 comentarii:

  1. Pana acum nu am citit nimic de Stephen King, dar mi s-a spus ca e un geniu si ca trebuie neaparat sa pun mana pe cartile lui. Am in biblioteca Carrie scrisa de el si am vrut sa o citesc, dar am apucat sa vad filmul inainte si am ramas fooarte dezamagita, ma asteptam la mai multa actiune, ceva mai infricosator, in schimb mi s-a parut un film dragut, excluzand anumite parti nesemnificative.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, Stephen King este un geniu, dar atunci când comparăm acest roman cu cele mai bune opere ale acestui autor (ex: Shining, Christine sau Casa Întunericului) observăm că această carte despre care discutăm acum nu e cine știe ce. Cât despre Carrie, m-am uitat la film dar am observat că multe chestii sunt schimbate, deci ai putea citi și cartea chiar dacă nu e cine știe ce. Așadar, dacă vrei să citești ceva scris de "Rege" îți recomand cărțile pe care le-am enumerat anterior :).

      Ștergere
    2. Eu am avut ocazia și am citit prima dată cartea și mai apoi am văzut filmul, poate de asta mi-au și plăcut atât de mult.

      Ștergere

Ce părere ai?