luni, 8 septembrie 2014

5 Where She Went de Gayle Forman | Recenzie


Chiar dacă primul volum, If I Stay, nu mi-a plăcut așa de mult, am găsit cartea asta în format .pdf și m-am gândit că ar merge s-o citesc pe avion. Pot să vă spun din start că acest volum nu se compară cu primul, care este lipsit de acțiune și de lucruri care să te atragă. Aici CHIAR se întâmplă mai multe chestii care readuc lucrurile la normal, deși inițial nu am crezut posibil acest lucru. 

Personajele sunt mai complex descrise aici, aflăm mai multe lucruri care ne ajută să-i cunoaștem mai bine, avem de mai multe ori impresia că totul a luat-o razna și rămânem cu un zâmbet pe buze când terminăm cartea. Mă gândesc că mai degrabă autoarea ar fi comprimat cele două volume și ar fi scris doar o carte. Așa a avut de pierdut, cei care au considerat primul volum prost nu prea doresc să încerce și al doilea volum, dar e important că totul se termină cu bine.

Nu vreau să vă dau spoilere "pe tavă" dar pot doar să vă spun că această carte vă va șoca prin comportamentul personajelor principale, Adam și Mia. care sunt mai nou persoane cunoscute, cu apariții pe scene uriașe, cu interviuri prin reviste și milioane de fani. Totuși, întâmplarea face să se cunoască din nou. A fost ciudat pentru amândoi, trebuiau să treacă peste bariera care s-a format în cei trei ani în care nu au vorbit și să înțeleagă de ce. 

Toată distanța dintre ei a pornit din ceva stupid, un lucru spus de Adam atunci când Mia era internată și era mai degrabă o promisiune făcută cu jumătate de gură. Și întâmplarea a făcut ca Adam să uite de promisiunea făcută și Mia să profite de ea.. 

Aș recomanda parcurgerea primului volum/sau parcurgerea filmului doar pentru această carte. Recomandat tuturor celor care vor să citească o poveste de dragoste drăguță, potrivită pentru acele zile leneșe dinaintea școlii.

Notă: 4/5


5 comentarii:

  1. Deci dacă văd filmul, după pot să citesc volumul ăsta? Nu aș vrea să mă „chinui” singură cu o carte care nu mi-ar plăcea (primul volum), însă vreau să merg pe recomandarea ta și să-l citesc pe-al doilea (mai ales că am primit recomandare și pe goodreads la volumul 2.. de mai multe ori). Văd că i-ai dat o notă bună, deci mă tentează ~

    RăspundețiȘtergere
  2. Aș vrea să citesc seria,dacă nu am citit primul volum nu pot să îl citesc nici pe al doilea,deși după descrierea ta primul volum este chiar non-sense.Seria sună interesantă și captivantă.Problema la mine este că nu pot să citesc în format .pdf pentru că nu mă atrage și nu mă pot concentra la acțiune datorită luminozității ecranului.Dacă nu e lumină naturală care să îmi descopere literele pe pagină,creierul meu nu mai este la fel de relaxat.Îți urez o zi bună,ai făcut o treabă minunată cu această recenzie!

    RăspundețiȘtergere
  3. Am tot auzit păreri bune despre autoare. Totuși, cărțile nu par a fi genul meu.
    Anyway, ai primit o nominalizare chiar aici: http://b-daydreamer.blogspot.ro/2014/09/leapsa-back-to-school-2014-2015.html :-D

    RăspundețiȘtergere
  4. Pacat ca nu vor traduce volumul in romana, eu astept filmul!
    Te tuc!

    RăspundețiȘtergere
  5. Unde gasesc al doilea volum pentru a-l citi?

    RăspundețiȘtergere

Ce părere ai?