marți, 18 februarie 2014

3 Leapșa indiscretă + anunț!

//ANUNȚ: Începând cu data de 15 martie voi organiza un nou giveaway (iar premiul va fi o carte suuper). Acesta se va desfășura până pe data de 15 aprilie. Stați aproape pentru mai multe informații! 



N-am mai completat de mult lepșuțe așa că m-am gândit că a venit timpul să fac acest lucru. Așadar am preluat această leapșă de pe blogul Books are love. Enjoy!

1. Când mă uit spre biblioteca mea... mă gândesc cum pot așeza cărțile astfel încât să încapă cât mai multe (deja e destul de plină..)

2. Atunci când cineva îmi vorbeşte în timp ce citesc...îi dau de înțeles (nu chiar așa de subtil) că nu mai are ce căuta lângă mine, iar prietenii mei deja știu asta.

3. Când deschid pentru prima dată o nouă carte..o miros.

4. Atunci când păşesc într-o librărie...nu știu de unde să încep și sper să nu găsesc prea multe cărți care să-mi placă (nu de alta, dar bugetul meu nu depășește două cifre..)

5. Când mi se pune pata pe o carte..o privesc, o așez la loc de cinste în bibliotecă, mă gândesc cel puțin o lună la ea și la ce a însemnat pentru mine, cum m-a schimbat.

6. Primul lucru pe care îl fac după ce termin de citit un roman..stau și meditez asupra lui cel puțin o oră. Dacă e prost, nu stau și mă gândesc mai mult de 10 minute.

7. Cred că un blog bun de cărţi este acela care...conține multe recenzii, iar cărțile să fie de genuri diferite. Stimez autorii blogurilor care încearcă cât mai multe genuri :).

8. Atunci când îmi cumpăr cărţi le aleg pe baza... a ceea ce scrie pe spate (oh, știu că nu-i frumos..)

9. Atunci când îmi aleg viitoarea lectură mă bazez pe..ce citesc despre ele (recenziile blogurilor din blogroll-ul meu), ce îmi recomandă prietenii/profesorii.

10. Când o carte nu mă prinde de la început şi o citesc greu.. de obicei intru într-un reading slump iar până o termin sunt varză.

11. Cred că atu-ul blogului meu constă în.. multitudinea de recenzii pe care le-am publicat + cele care vor fi publicate, recomandările pe care le puteți găsi aici  :)

12. Atunci când trece o perioadă mai lungă de timp în care nu citesc..pur și simplu nu mă simt bine.. pentru mine cititul este <<vorba aia>> singurul lucru bun în viață care nu-i imoral și nu îngrașă.

13. Legat de obsesia mea pentru cărţi, părinţii..mă susțin și-mi recomandă cărți bune.

14. Pentru mine, un roman bun e..unul pe care-l citesc pe nerăsuflate într-o noapte, chiar dacă sunt foarte obosită și mă doare spatele. Un roman pe care-l citești din plăcere, care îți oferă plăcere cu fiecare pagină. Și pe care n-ai să-l uiți cu siguranță niciodată!

15. Am o atracţie puternică pentru personajele...masculine care au părul creț (shame on me).

16. Pentru mine, o carte este.. o nouă experiență, o altă lume, o comoară care te ajută să te dezvolți și să te maturizezi pe toate planurile.

17. Dacă cineva îmi cere cu împrumut cărţi.. "scuze, deja a împrumutat-o cineva și nu știu când mi-o aduce". Obișnuiam să împrumut cărți, dar atunci când se întorceau la mine arătau în ultimul hal și pur și simplu mi se rupea inima. Așa că nu mai obișnuiesc să împrumut cărți!

18. Atunci când aflu că un roman va fi ecranizat..rămân neutră. De obicei majoritatea ecranizărilor sunt cu mult sub carte.

19. Atunci când cineva spune despre o carte pe care am iubit-o că e proastă..TU.. AFARĂ..ACUM!

20. Oamenii care nu citesc.. probabil n-au găsit (încă) o carte care să le capteze cu adevărat atenția. Însă cu siguranță n-au nici cea mai mică idee ce plăceri se ascund în spatele.. unor coli de hârtie acoperite de o copertă banală..

21. Cred despre cărţile scrise de scriitorii români.. că sunt la fel de bune (și unele chiar mai bune) precum cărțile autorilor din afară.

22. Dacă ai avea şansa să te căsătoreşti cu un scriitor/o scriitoare, acela/aceea ar fi.. Rodica Ojog-Brașoveanu!

23. Părerea mea despre cititoarele electronice este.. că deși au același conținut, nu se compară cu (,) cărțile noastre cele de toate zilele.


Well, sper că v-a plăcut. O puteți ciordi și voi și puteți răspunde pe blogurile voastre! Sunt curioasă referitor la răspunsurile voastre :).

O săptămână frumoasă!

3 comentarii:

Ce părere ai?