vineri, 11 ianuarie 2013

8 Bautura te distruge .. pe bune !

AȘA NU !
Aflând de olimpica la matematică care a căzut de la etajul doi fiindcă era beată mi-a venit ideea să scriu despre asta, și ce consecințe avem dacă vrem să ne dăm mari cu băutura - lucru des întâlnit în ziua de astăzi. Dacă ești deștept pe bune(fiindcă mulți pretind asta), pe bune, ești tare deja, nu mai încerca să te dai mare și cu altceva. Suntem pe cale de dispariție !
Majoritatea o iau ușor - gen " fuck it, we are young " , însă nu mai suntem dacă ne arucăm pe geam și suntem găsiți deabia dimineața cu nuștiucâte fracturi. Multe se pot întâmpla când ești beat, ești precum un somnambul, așa cum se zicea despre fata aceea.
În ziua de astăzi e foarte ușor să bei, magazinele vor să își facă vânzare, așa că dacă ai doi ani, doi lei la tine și poți articula două cuvinte poți să îți iei alcool bine merci. La fel mă miră și indiferența părinților acelor copilandrii, chiar nu-i verifică ? Să știi că miroase de la o poștă a Jack Daniel's  și țigări Dunhill . Degeaba pe bere scrie - interzis sub 18 ani și pe țigări - fumatul ucide, dacă la magazin acea babă de treabă îți dă tot ce vrei, chiar dacă ești un țânc ce vrea să fie super-mega-cool.
Chill! Poți să bei toată viața, dacă îți dorești, nu e cazul ca berea de acum să fie cea mai bună din toate timpurile și e .. ediție limitată! Și chiar dacă părinții ni se par așa de sâcâitori și nu vrei să-i ascultăm, au dreptate cu asta!

Iar pe cei ce nu i-am convins până acum, iată alte motive ce pot duce la o tragedie -
- te poate părăsi frumușelul tău iubițel fiindcă te îmbeți precum o scroafă
- chiar nu faci o impresie prea bună, nu toți te apreciază dacă te distrugi cu băutura
-  îți strici ficatul - poți face ciroză.. și presupun că prietenii tăi de dușcă nu vor suporta cheltuielile unei operații în Germania
- cei care practică acest sport de la vârstele pubertății ajung oameni ai străzii, deoarece băutura nu-ți asigură viitorul!
- de la băutură și țigări se ajunge foarte ușor la droguri și la dependeța de acestea. Și desigur, la moartea ta.

P.S- Dacă tot vreți să fiți dependenți de ceva, puteți alege ..ciocolata!

Alcool? Pro sau contra?

8 comentarii:

  1. Contra,mai mult ca sigur contra. Si eu am tot auzit de fata olimpica care a consumat alcool. Intrebarea mea este cum de s-a ajuns la asta fiindca pana la urma la scoala ce ne invata? Mai nimic care sa ne pregateasca pentru adevarata viata,doar teorii si blablabla. Poate par ca o bunicuta dar ar trebui sa facem si noi un fel de ora de educatie din asta unde se vorbeste de anturaje,droguri,bautura si restul...

    RăspundețiȘtergere
  2. Bei, dar cu masura... la o petrecere ceva nu cred ca strica :). si nu devii alcoolist

    RăspundețiȘtergere
  3. Am văzut şi eu ieri la televizor că 9 din 10 copiii beau la petreceri (şocantă chestie şi eu sunt 1 acolo) :))
    Nici mie nu mi se pare în regulă să bei până cazi lat. A fi rupt în gură e deja sport printre noi - adolescenţii de azi. Eu nu beau, să ne înţelegem. Orice ţine de băutură îmi face rău. Câh!
    Şi... mna. Săraca fată. Nu poţi spune că nu şi-a făcut-o cu mâna ei. Putea sta blândă.

    RăspundețiȘtergere
  4. Nici eu nu am o părere aşa bună despre copiii care beau şi fumează fără oprire. Adică, ce naiba, îşi strică toată copilăria... Faza e că unii fac asta doar pentru că li se pare că aşa vor deveni mai şmecheri.De parcă să-ţi distrugi viaţa e un lucru şmecher. Anyway, ăştia nici nu-s copii, mai ales când îi vezi la 15 ani în comă alcoolică.

    RăspundețiȘtergere
  5. Am auzit şi eu de tipa aia şi atunci mi-am zis: "Băi, e adevărat! Matematica te poate ucide!" :)). Da, ştiu că era beată... da' dacă nu mergea la olimpiada aia de mate, nu se îmbăta, nu mai sărea pe geam... :P. Matematica e rea.
    Dacă sunt pro sau contra alcool? Atâta timp cât e cu măsură, de ce nu? Că doar nu o să bem ceai cu lămâie şi apă plată toată viaţa. Dacă ştii să zici "stop" atunci când trebuie, e bine.
    În concluzie, da, sunt pentru alcool... dar consumat cu măsură.
    :)) Şi să nu te gândeşti că beau...

    RăspundețiȘtergere
  6. In sfarsit mi-am facut putin timp sa citesc postarile astea. Hm..ai dreptate . Eu una nu inteleg oamenii care gasesc solutia in bautura sau adolescentii/copiii care vor sa demonstreze ce tari si mari sunt ei prin bautura .
    Eu una am baut de cateva ori in viata o gura de vin sau de bere , si nu exagerez , doar o gura , si mi s-a parut un gust de-a dreptul groaznic .
    Raman la nestea . <3

    RăspundețiȘtergere
  7. Cu cat iti citesc mai multe postari cu atat incep sa ma indragostesc de tine.
    E ca si cum copii aia nici macar nu parinti!Defapt,pana si copii de la orfelinat sunt mai educati decat majoritatea odraslelor cu bani,si fite si cu ochelari 'jmen' de firma ,pe care parinti lor isi varsa salariile.Nu stiu cand o sa inteleaga ca sunt de-a dreptul penibili.
    Am si eu din astia in clasa.
    iar fata aceea...Nu stiu ce-o fi fost in capul eu.Ceva'distracitie de o noapte' sau ce?Chiar nu imi pot explica.

    RăspundețiȘtergere

Ce părere ai?