miercuri, 30 ianuarie 2013

7 Dragă S,

Nu ştiu de ce îţi scriu deabia acum, însă m-a apucat nostalgia, aşa că..
Mai e puţin şi se împlineşte un an de când nu ne-am mai văzut, noi, care ne-am înțeles atât de bine, fiind prietene bune aproape doi ani. Viețile noastre s-au schimbat cu siguranță mult după ce ne-am privit pentru ultima oară, ca niște străine. 
Tu acum ești la mii de kilometri depărtare.. îți aduci aminte când vroiai să mă iei cu tine? Îți aduci aminte când îmi propuneai lecții de italiană vara? Sau când deja ne făceam planuri pentru vacanțele din cursul liceului. Nu credeam că vom renunța la toate acestea într-o zi ploioasă de toamnă.
Cel mai mult îmi plăceau verile, când stăteam tot timpul împreună. În timpul zilei ne plimbam, ascultam trupa aceea care ne plăcea nouă mult, îmi povesteai despre el și o luam de la capăt. Apropo de cutreierat, pe vremea aceea ne plimbam atât de mult cu rolele! Făceam turul, ne mai opream să admirăm apusul sau să bem o doză de Coca-Cola.. Mai țineam și petreceri în pijama, savuram pizza, jucam Monopoly și ne uitam la filme interesante. 
De asemenea, îmi plăcea tare mult să împărțim cărțile și să cumpărăm seriile împreună.. Ne ofticam reciproc cu anumite "informații secrete".. 
Însă, în ultimul an din prietenia noastră ai cam început să neglijezi școala, eu îți dădeam temele, iar din alte cauze am început să ne ciondănim. În vara anului 2011 ai plecat acolo unde îți doreai și te-ai întors foarte schimbată.. Nu te mai interesau cărțile, nici școala, nici de prietenia și activitățile noastre.. îți doreai doar să îți petreci timpul cu alte prietene. Nu, nu eram "geloasă", dar ai început să comporți destul de urât, până când m-ai lăsat baltă și ai început să profiți de mine. Nu înțelegeam care era sursa acestui comportament și nici acum nu înțeleg. Nu voi primi cu siguranță vreodată vreun răspuns.
În schimb, știu cu desăvârșire că nu voi regreta tot ce a însemnat prietenia noastră și de asemenea, mi-ar plăcea să ne mai întâlnim măcar o dată..

Cu drag, 
"Șuia", sau cum mă cunosc toți, Oana

7 comentarii:

  1. Asta e o scrisoare pe care S nu o sa o primeasca niciodata?

    RăspundețiȘtergere
  2. eu am pierdut o prietena dupa 6 ani...din acelasi motiv..nu,nu a plecat,dar a inceput sa neglizeze sentimentele mele si sa se comporte urat,sfarsind apoi ranindu.ma ft tare...lucrurile de genu asta,se mai intampla..din pacate

    RăspundețiȘtergere
  3. Um, e trist.. Şi eu am avut o prietenă foarte bună timp de doi ani. Apoi, nu ştiu ce s-a întâmplat.. Ea s-a apucat de fumat şi a început să stea cu ăia de gaşcă şi aşa mai departe. Mai vorbim, rar cu toate că suntem în aceeaşi clasă. Câteodată mi-e dor de ea, dar îmi trece repede.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mda, asta e prima oară când mi-e dor de acele momente.. Înainte nici nu mai vroiam s-o văd.

      Ștergere
  4. Stiu cum te simti .. sa pierzi o prietena , care facea parte din tine . Si eu am pierdut o prietenie , adica vorbim dar nu mai e ca inainte , insa prietenia noastra avea 9 ani in spate.

    RăspundețiȘtergere
  5. Asta e profundă rău! Şi eu am trecut prin aşa ceva. Din păcate, eu am fost cea care s-a depărtat. Uneori simţi nevoia de a lua o gură de aer proaspăt, chiar dacă nu e cea mai înţeleaptă alegere.

    RăspundețiȘtergere

Ce părere ai?