sâmbătă, 16 martie 2013

2 Maximum Ride:Experimentul Angel de James Patterson - recenzie


Bun venit în coșmarul nostru!
Asta-i povestea mea, povestea familei mele, însă ar putea fi, la fel de bine, și povestea ta. Suntem cu toții băgați în chestia asta, crede-mă pe cuvânt. Continuă să citești, nu lăsa pe nimeni să te oprească.
                                                Max



Șase copii, cu vârste cuprinse între șase și paisprezece ani, Max, Angel, Nudge, Gasman, Iggy și Fang, aparent normali, se feresc pretutindeni de înfricoșătorii Eliminatori și încearcă să afle cât mai multe despre trecutul lor. Singurul lucru care îi deosebește de alți adolescenți sunt genele de pasăre pe care cei de la Școală i le-au implantat prin amniocenteză înainte de a se naște. 

"Sinceritatea e întotdeauna bună, cu excepția momentului când e mai bine să minți. Ca atunci când vrei să-i protejezi. "


Lăsați de izbeliște de către un Halat Alb, Jeb, tinerii trăiesc pe cont propriu într-o casă din munți. Toate sunt bune și frumoase până când Eliminatorii o răpesc pe Angel și o duc în cel mai oribil loc pentru ei, Școala, locul unde au fost creați și și-au petrecut primii ani din viață.

Toți trec prin anumite dificultăți și reușesc să o salveze pe Angel, însă plătind pentru asta cu propria casă. Acum erau toți niște simplii vagabonzi care își doreau să-și cunoască proprii părinți și propria lor identitate.
Astfel pleacă spre New York, căutând Institutul, și anume locul unde puteau găsi diferite informații despre ei- durata vieții, informații despre locul nașterii și chiar numele părinților lor. Însă acest oraș era foarte periculos- Eliminatorii îi pândeau la orice pas, mai ales că Max avea implantat un cip cu care putea fi localizată foarte ușor. Însă sunt ajutați de unele puteri, spre exemplu Angel putea citi minți și îi putea determina pe unii oameni să îi îndeplinească anumite dorințe, iar pe Max o înnebunea Vocea, care a ajutat-o să găsească Institutul.  Pe lângă asta, Vocea o mai bătea la cap cu faptul că ea va trebui să salveze lumea.
După aflarea câtorva informații neconcludente, se gândesc să plece spre Washington, pentru ca Gasman să-și întâlnească părinții. Singura care nu va avea această oportunitate este Max, care se pare că este îndrăgostită de Fang, nefiind sigură momentan de propriile sentimente. 

Opinia mea-
Inițial nu am avut o părere prea bună despre carte, introducând-o în categoria celor plictisitoare. Mi s-a părut ciudat faptul că unele capitole erau doar de o singură pagină (dacă nu ar fi fost lăsat atât spațiu liber sigur ar fi avut cam 200 pagini). Cu timpul însă, acțiunea acesteia m-a captivat și n-am mai lăsat-o jos. 

Scor-
+1/2/5

Puteți citi aici recenzia volumului al doilea

2 comentarii:

  1. Sună interesant. E prima dată când reuşesc să citesc informaţii detaliate despre această carte. Poate o să-i dau o şansă în viitor. :)

    PS: Ai primit o leapşă! Mi-ar plăcea să văd şi răspunsurile tale, însă o completezi doar dacă vrei, nu vreau să îţi iau din timpul liber. :)
    http://www.mybookbasket.blogspot.ro/2013/03/leapsa-liebster-partea-ii-a.html

    RăspundețiȘtergere
  2. Este iarasi o perioada plina de lepse. :) Ai o nominalizare Liebster de la mine.
    Inca nu m-am apucat de serie,dar am o carte de James Patterson care vreau sa o incerc. Nu stiu cum se numeste. :))
    http://books-and-coffee-now.blogspot.ro/2013/03/leapsa-liebster.html

    RăspundețiȘtergere

Ce părere ai?