duminică, 24 martie 2013

1 Gelozie de Lili St. Crow - recenzie

Dragostea este un câmp de luptă.
Citind unele opinii despre această carte pe alte bloguri, am văzut că destul de mulți consideră primele volume ale seriei Altfel de îngeri plictisitoare. Cu toate acestea, e bine să le parcurgeți, fiindcă ultima carte din această trilogie, Gelozie, este plină de suspans, sacrificii și.. dragoste cât încape. 

Dru ajunge la Schola Prima, cea mai importantă școală din Ordin, unde este mult mai bine protejată. Anna, cealaltă svetocha, este conducătoarea Ordinului, însă între cele două se produc mari divergențe, acestea luându-se la bătaie în vestiarul sălii de sport. Chiar dacă la prima vedere pare o păpușă Barbie care primește tot ce vrea, este foarte bine antrenată.
Dragostea dintre ea și Graves prinde contur, amândoi recunoscând că se plăceau. Chiar dacă ea nu era sigură de sentimentele ei, vrea cel puțin să pretindă că loup-garoul este alesul. După ce acesta încearcă să afle de la Dru ce s-a întâmplat între ea și scorpia-roșie dispare subit. 
Așadar că ea se refugiază în camera unui vârcolac-supus, Ash, pe care l-a salvat și l-a adus la Școală, chiar dacă aparținea lui Sergej. Acesta o salvează de atacul vampirilor din seara respectivă, moment în care reapare Christophe și liniștește apele. 
Chiar dacă i-a dovedit lui Dru că nu este un trădător și îi vrea binele, tot a trebuit să participe la un proces, în care îi va fi aleasă soarta. Ea află dintr-o stenogramă că Anna i-a omorât mama. Iar dacă tot vorbim de scorpie, iar scorpia undeva mai sus, cu o mitralieră în mână, trăgând și nimerind-o pe Dru, ne dăm seama că Christophe nu este trădător, chiar dacă mulți dintre noi au insinuat asta.
După ce se reface, la asta contribuind seducătorul djamphir blond, Christophe, devine regina Ordinului, în locul Annei și decide să plece în căutarea lui Graves. 

Opinia mea asupra întregii serii -
Așa cum am spus și adineaori, merită să parcurgeți primele două cărți pentru a ajunge la cea din urmă. Fie că  sunteți în echipa Graves sau în echipa Christophe, ultimul volum vă va satisface poftele (.. eventual de sânge), chiar dacă ea nu face o alegere. Dar, până la urmă.. cui îi mai pasă de Graves după ce a făcut Christophe pentru ea, mai ales că a lăsat-o baltă.
A fost o serie drăguță, care văd că e citită deabia acum, deși a fost publicată la editura Leda deabia în 2011. Iar din această cauză eu am găsit greu volumele, iar la al treilea am avut un noroc orb, era ultima carte din această serie din toată librăria, pusă într-o dezordine totală. 
Scor-
/5

Puteți citi aici recenzia volumului întâi sau a volumului al doilea

Un comentariu:

Ce părere ai?